Første del av klatreveggen ble bygd i 1998. Neste store utbygging skjedde i 2006, da den store hovedveggen ble bygd, og fikk mye oppmerksomhet. Den ble ansett som forut sin tid og Nordens beste klatrevegg. Veggen ble bygd av Tjelmeland Friksjon som også har stått for de neste utbyggingene i 2018, 2019 og 2021.

Klatrevegg

Hovedveggen er 18m høy, har 31 boltelinjer med faste slynger og har en flate på ca. 750 m². I veggen finner man alle brattheter. Mye vertikalt til svakt overhengende areal, men også den bratte fryktinngytende venstresiden med 16m overheng. Totalt drøyt 1000m² flate for klatring med tau eller autobelay. Siden veggen er såpass høy anbefaler vi å bruke tau som er minst 50m. Normalt er det rundt 50 ruter i veggen fordelt på alle nivå. En gang i året blir alle ruter skrudd om, i tillegg blir 30-50 % av rutene byttet etter et halvt år, og ellers blir det skrudd litt nytt etter behov gjennom året. Rutene er skrudd i ulike farger og det henger skilt der det står gradering for dei ulike rutene. Husk at gradering ikke er en eksakt vitenskap, men gi gjerne tilbakemelding om det er noe du er spesielt uenig i.

Klatrevegg i Sognahallen

Buldring

Totalt har vi godt over 500m² med buldrevegger, som hos oss foregår i 4 ulike rom:

Konkurranseveggen i Sognahallen
Treningsrommet
Hovedrommet
Barnerommet

Vårt system for tapemerking av vanskelighetsgrad på bulder:

Kvit -   Lettest                              <4
Grønn - Vanskeligere                  4-5
Blå -    vanskelig                          5+ til 6B
Gul -    hardt og tungt                  6B+ til 6C
Rød -   veldig hardt og tungt        6C+ til 7A+
Svart - ekstremt, nesten umulig  7B og hardare

Sognahallen

Buldreveggen i Sognahallen er bygd for å skulle fungere optimalt ved avvikling av buldrekonkurranser, men fungerer så klart godt til daglig trening også. På denne veggen prioriterer vi å skru teknisk krevende bulder, og bulder på middels til høyt nivå blir prioritert.

Treningsrommet

Her er det ingen skrudde bulder, men en «spraywall» med 55° overheng, og Kilterboard. Kilterboard er en standardisert vegg med led-lys i klatretakene. Ved å laste ned Kilterboard-appen får du tilgang til tusenvis av buldreproblem. Når du velger et problem i appen, lyser takene for det aktuelle problemet på veggen. Her er også campusbrett og muligheter for å drive klatrespesifikk styrketrening.

Hovedrommet

Dette er det morsomste rommet med de kuleste veggene! Her blir det skrudd på alle nivå, men nybegynner til moderat nivå blir prioritert. De morsomste bulder på de kuleste takene!

Barnerommet

Her har vi sklie/løperampe, «klatrelabyrint», to vegger for mindre barn, og en hovedvegg primært for litt større barn, fra ca. 6 år. Dette rommet kan lett gjøres om til «motorikkrom» og fungerer like godt for målrettet trening av motoriske ferdigheter som vilter, uorganisert lek.

Buldrerom og treningsrom

Kontaktinformasjon

Klatresenteret kan kontaktes på:
hs@idrettssenteret.no
herman@idrettssenteret.no

Har du spørsmål kan du også fylle ut skjemaet under: